Makke troch Klaske

Over Makke Troch Klaske

Even voorstellen:

Ik ben Klaske Witteveen,
In september 2007 vroeg een vriendin: “Ga je mee naar logcabincursus? Geen flauw idee wat het is, maar dan hebben we de winteravonden wat te doen”.
Ik wist wat quilten was omdat mijn schoonmoeder quilt, en altijd riep dat quilten net iets voor mij was omdat ik altijd bezig was met kleding voor de kinderen maken en graag mocht handwerken.. En ik maar denken dat quilten iets was voor ‘ouwe wijven’, want je doet er toch wel erg lang over om iets te maken. En ik was juist iemand van vandaag beginnen en gisteren klaar.
Maar vooruit, het kon geen kwaad. Nou je begrijpt het al, na 1 les gigantisch besmet met het quiltvirus. Tot op de dag van vandaag. Heeft mijn schoonmoeder toch nog gelijk gekregen.
Dit was het begin van mijn ‘quiltcarriëre’, een na een paar jaar ben ik door Jellie van ‘De Quiltkoffer’gevraagd om de beginnersquiltlessen over te nemen, omdat zij het drukker kreeg. Ik heb dit aanbod met twee handen aangegrepen en doe de logcabincursus en de samplercurus nu al een paar jaar met veel plezier.
Naast het lesgeven vind ik het superleuk om zelf dingen te ontwerpen . Toen ik de hexablomtas had gemaakt, kwam de vraag of ik het patroon wou verkopen. Dit was toch wel heel erg leuk om zelf te ontwerpen en er een patroon van te maken, en ben ik begonnen met meer patronen te maken. Zowel taspatronen als quiltpatronen.

Naast het quiltgebeuren heb ik een verstel en kledingreparatie atelier ‘Makke troch Klaske’ in Dokkum.
Voor de niet-friezen onder ons, dit betekent ‘Gemaakt door Klaske’.